תנסו לתאר לעצמכם מצב, בו אתם לוחצים חזק על דבר כלשהו, מה יקרה לחומר שבפנים. סביר להניח שהוא יילחץ, ואם תלחצו מספיק חזק והחומר שעוטף הוא יהיה מספיק חלש, אזי שהוא יתפוצץ. מצב שכזה יכול להיות מסוכן, לא משנה באיזה חומר מדובר, אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בחומר שאיננו טבעי לסביבה.
זו הסיבה שלא מעט חברות משתמשות במה שנקרא, מתמרי לחץ. מתמרים אלו, שקיימים הן בסביבה עסקית והן בסביבה פרטית, נועדו לשמור על הלחץ בתוך המכשיר או המכונה, על מנת שלא ייוצר אותו פיצוץ עליו דיברנו בפסקה הראשונה. כמובן שבמקרה שכן מתרחש הפיצוץ, אזי שהוא מסוכן הרבה יותר מאשר אם סתם נלחץ על דבר מה.
כיצד יודעים שאותם מתמרי לחץ פועלים? ראשית, הם אמורים לעבוד על לחץ מסוים. קרי מהרגע בו המכשיר או המכונה, נכנסים לאזור לחץ מסוים אז הם מתחילים לווסת אותן כך שלא יקרה דבר.
שנית, אנו יודעים שאותם מתמרי לחץ עובדים, מאחר ואנו מפעילים בדיקות מבחן, לראות שאכן אותם מתמרי לחץ פועלים מעל הלחץ הדרוש.
מתמרי לחץ, הם מכשיר נוסף לבטיחות המכונות והעובדים שעובדים איתם. כמובן שאין מדובר בגורם בטיחותי יחיד, אך על מנת לשמור על בטיחות העובדים, ועל מנת שהמכונות לא יגרמו לנזק, הן למפעל והן למוצרים עליהם הן עובדות, אזי שצריך להרכיב מתמרי לחץ איכותיים וטובים, שיאפשרו שמירה על לחץ המכונות.
היכן מניחים מתמרי לחץ? ובכן, מתמרי לחץ, וגם מתמרי לחות, ניתן לשים במכונות, מכשירים חשמליים, מטפי כיבוי אש, מסנני אוויר, מיכלי חמצן, מיכלים שמכילים חומרים מסוכנים ועוד. על מנת להשתמש בהם, יש כמובן לדעת מהו הלחץ הנדרש, ולכייל את המתמר בצורה כזו, שיעבוד על פי הלחץ הנדרש, וימנע כל לחץ מיותר.